Epilog

Vad hände sen? Ja Ann-Margreth började jobba igen och vi bodde kvar på Chiquitita under vintern. I mars fick vi en lägenhet på Mellanheden i Malmö, 5 minuter från skolan där A-M jobbade. Det där med barnbarn blev inte en engångsföreteelse. När våra söner nu kommit på att de kunde hålla sina föräldrar hemma från de sju haven, genom att med jämna mellanrum producera ett barnbarn, så turades de om och nu har det blivit 5 stycken helt underbara älsklingar. Efter något år sålde vi Chiquitita då vi insåg att det inte kommer att bli fler långseglingar inom överskådlig framtid. Istället började jag leta efter en lämplig motorbåt för att tuffa runt på Europas kanaler när A-M går i pension.

Då jag som vanligt hade en massa krav på hur vår kanalbåt skulle vara så drog det ut på tiden, och eftersom vi båda saknade Chiquitita skaffade vi en Maxi 95 för att ha något att segla med under tiden. Det blev långa och korta seglingar både i Danmark och till Tyskland med vår Maxi 95, som vi döpt till Skumpan. Detta eftersom vi var vana vid Chiquititas lugna gång så tyckte vi att hon skumpade fram över vågorna, vilket var väldigt orättvist för i övrigt var vi mycket nöjda med båten. Det måste vara en av de bästa familjeseglare som byggts.

Våra 5 barnbarn i Skumpans sittbrunn

Ett medfött hjärtfel som jag inte visste om, två sammanväxta aortaklaffar, började ställa till problem, och 2009 fick jag aortaklaffarna plus 6 cm av aortan ersatt av motsvarande delar från en gris. Odödligheten hade fått sig en törn, och vårt kanalbåtsprojekt tynade bort. Istället väcktes tanken på att halvårsvis bo i Spanien. När A-M gick i pension hittade vi en lämplig lägenhet i Fuengirola, på gränsen till Los Boliches och endast 200 meter från havet. Där har vi nu bott 5 månader om året i 6 år. Sen var det A-M som behövde en likadan operation som jag, men hennes var påkallad av en utvidgad aorta och inte ett medfött klaffel.

Lägenhetens takterrass i Fuengirola

Det fungerade inte med både lägenhet i Spanien och segelbåt i Sverige, jag hann inte med Skumpan, varken vad det gällde underhåll eller utnyttjande, så vi sålde den för ett par år sedan. Istället började jag att flyga gyrokopter, otroligt roligt och en fantastisk upplevelse. Men sak samma där, det blir problem med certifikatet vad det gäller flygtid och tillåtna uppehåll mellan flygningarna. Därför gick certifikatet inte att kombinera med vår Spaniens vistelse, så när jag nu vill flyga, så flyger jag med en av lärarna i baksätet.

Detta är bland det roligaste jag har gjort!

Så kom coronaviruset, och vi har hållit oss isolerade i Sverige sen dess. Men vi har nu fått vår andra spruta och är "vilkorligt frigivna", så nu kan det bli nya äventyr.

Malmö 20210603

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)
googleff6282bebde4e489.html